Vacature:

Tekstschrijver (Bijbaan)

The Simulation Crew zoekt een Tekstschrijver!

Bij The Simulation Crew zijn wij iedere dag bezig met het bedenken en maken van de gaafste educatieve VR-toepassingen. We ontwerpen VR-simulaties waarmee gebruikers kunnen oefenen om bepaalde (soft-)skills onder de knie te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan het oefenen van coachgesprekken, of het voeren van een sollicitatiegesprek. In deze simulaties hebben wij het mogelijk gemaakt om middels spraak te communiceren met virtuele karakters, die vervolgens reageren op wat jij zegt. Ook werken we veel aan VR-trainingen voor in de zorgsector, zoals het oefenen van noodsituaties bij patiënten.

The Simulation Crew is een toegewijd EdTech bedrijf, met uitgebreide ervaring op het gebied van het ontwerpen en ontwikkelen van simulatietrainingen. De gebruiker staat bij ons centraal. We bieden hen niet alleen de mogelijkheid om door ervaring te leren, maar we koppelen daar ook een flinke portie debriefing, support en coaching aan vast.

Wat je gaat doen:

Voor het schrijven van verschillende blog- en social media teksten, zoekt The Simulation Crew een gemotiveerde communicatie-student met een creatieve geest en uitstekende schrijfvaardigheden om ons team te versterken. Dus: ben jij een enthousiaste student met een passie voor communicatie? Heb je een vlotte pen en schrijf jij foutloze, pakkende teksten? Lees dan vooral verder!

Als Tekstschrijver bij The Simulation Crew ga je aan de slag met het schrijven van interessante blogs en pakkende content voor onze website en social media. Denk bijvoorbeeld aan informerende teksten over Virtual Reality of een blog over een recente samenwerking. Tijdens het schrijven van dit soort teksten houd je rekening met de bedrijfsidentiteit van The Simulation Crew. Hierdoor kunnen we ervoor zorgen dat deze teksten naadloos aansluiten op onze andere teksten.

We bieden je de vrijheid om vanuit huis te werken en je eigen werktijden in te delen, zolang je de gestelde deadlines respecteert. Af en toe vragen we je om op kantoor langs te komen voor overleg en samenwerking met het team.

Wat breng jij mee?

 • Je volgt een opleiding richting communicatie of journalistiek op HBO- of WO-niveau. Je zit bij voorkeur in je tweede, derde of vierde jaar.
 • Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend en je hebt een scherp oog voor grammaticale fouten.
 • Je kan kwalitatief goede en inhoudelijk juiste teksten opleveren en je hierbij houden aan gestelde deadlines.
 • Jij weet jouw teksten af te stemmen op de tone of voice en kernwaarden van The Simulation Crew.
 • Feedback zie je als een kans om te groeien en gebruik je om je teksten te verbeteren.
 • Heb je affiniteit met virtual reality, innovatie, technologie en/of healthcare? Dan zit je hier écht op je plek!
 • Je bent in staat af en toe langs te komen op ons kantoor in Nijmegen.

Wij bieden:

 • Een flexibele bijbaan die je goed kunt combineren met je studie.
 • Aantal uren in overleg (±6 – 12 uur per week).
 • De mogelijkheid om tijdens je studie relevante werkervaring op te doen.
 • De mogelijkheid om vanuit huis te werken en je eigen werktijden te bepalen.
 • Geweldige collega’s die jou helpen met proeflezen en ondersteuning bieden waar nodig.

Let’s go!

Overtuig ons van jouw schrijfkunsten met een mooi verwoorde motivatiebrief. Stuur deze samen met jouw cv naar work@simulationcrew.com met als onderwerp [Jouw naam] – Sollicitatie bijbaan Tekstschrijver. Wij kijken uit naar je sollicitatie!

 

Heb je vragen over de functie? Ook dan kan je een mail sturen naar work@simulationcrew.com, of bel naar +31 (0)24 20 22 276.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Deze vacature is enkel beschikbaar voor studenten die een opleiding doen in de richting van communicatie en/of journalistiek en voldoen aan de gestelde eisen.

Join the crew!

Enthousiast geworden? Mail naar
work@simulationcrew.com met jouw portfolio, motivatie en cv. Dan spreken we je snel!