Placebo effecten in communicatie
(Mobile App)

Mobiele applicatie

Oefen dezelfde realistische patiëntgesprekken uit onze VR-applicatie nu ook op je telefoon! Zowel te gebruiken op iOS als op Android.

Klik hier om de mobiele applicatie aan te schaffen voor maar €7,50

E-learning

Leer meer over de theorie achter placebo- en nocebo-effecten in communicatie.

Ga naar de website van de aanbieder van de E-learning

De oplossing voor het trainen van communicatietechnieken

Hoe zet je placebo-effecten tijdens het voeren van gesprekken met patiënten op een effectieve manier in? En hoe voorkom je dat je onbedoeld nocebo-effecten veroorzaakt? In de gesprekssimulatie ‘Placebo effecten in communicatie’, die wij samen met het Instituut Verantwoord Medicijngebruik (IVM), Leiden Universiteit en Prof. dr. Andrea Evers ontwikkelden, kan je oefenen met het toepassen van placebo-effecten en het vermijden van nocebo-effecten in communicatie. Oefen de patiëntgesprekken binnen de veilige muren van Virtual Reality, of maak gebruik van de mobiele app om overal te kunnen oefenen.

 

Deze training sluit aan op de e-learning van onze partner IVM, waarin je theoretische kennis op kan doen over placebo- en nocebo-effecten in communicatie.

Hoe werkt dit nou precies?  Zowel de mobiele applicatie als de VR applicatie zijn een toepassing van het door The Simulation Crew ontwikkelde IVA platform. In dit platform wordt gebruik gemaakt van spraakherkenning. De keuze om met open (vrije) spraakinvoer te gaan werken kwam voort uit de wens om een zo natuurlijk mogelijke gesprekssituatie te creëren. Deze manier werkt zonder de beperkingen die ‘multiple choice communicatie’ met zich meebrengt. Hierin wordt immers de suggestie al weggegeven: iets dat er in werkelijkheid niet is. In werkelijkheid zal je op eigen initiatief je woorden moeten vinden en moeten omgaan met de situatie. Naast verbale communicatie wordt in de VR-training van deze applicatie ook de non-verbale communicatie meegenomen, zoals oogcontact. Via een web-based dashboard is er inzicht in voortgang en resultaten van de deelnemers.
Interesse in deze mobiele gesprekstraining-app? Vul het formulier in!

Gebruik van vrije spraak

Oefenen met realistische situaties

Persoonlijke feedback

Aanschaf en gebruik van de app

We hebben wat belangrijke informatie op een rij gezet over de aanschaf van een licentie voor het gebruik van onze app:

 • Elke licentie is bedoeld voor individueel gebruik en kan door één persoon worden gebruikt. De kosten van een licentie zijn €7,50.
 • Een licentie geeft je de mogelijkheid om 25 spelrondes te spelen. Wanneer je nog 5 rondes over hebt, sturen we je een e-mail om je hierover te informeren. Als je extra rondes wilt spelen, kun je ze tegen die tijd aanschaffen.
 • Het gebruik van onze app is gebaseerd op een fair use policy. Dit betekent dat we van onze gebruikers verwachten dat ze de app op een eerlijke en redelijke manier gebruiken.
 • Contactformulier

  Contactformulier: Placebo APP
  Ik wil...

  Je bent er bijna!

  Vul het onderstaande formulier in om als organisatie (meerdere) licenties aan te schaffen. Na het versturen van het formulier nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

  Je bent er bijna!

  Vul het onderstaande formulier in en verzend deze om je bestelling te voltooien. Wanneer de factuur is betaald, ontvang je op je persoonlijke e-mailadres een activatiecode en de link om de app te downloaden.
  Meer dan 10 licenties bestellen? Schaf de licenties dan aan als organisatie!

  Meer dan 10 licenties!

  Schaf grotere hoeveelheden licenties aan als organisatie. Klik hiervoor bovenaan dit formulier op 'Licenties aanschaffen als organisatie'.
  De downloadlink en activatiecode(s) voor de app worden naar dit mailadres gestuurd.
  De factuur voor de activatiecode wordt naar dit mailadres gestuurd.