Placebo effecten in communicatie
(Virtual Reality)

Virtual Reality

Voer realistische patiëntgesprekken in een VR-omgeving.

Meer informatie over de VR-training? Klik hier!

E-learning

Leer meer over de theorie achter placebo- en nocebo-effecten in communicatie.

Ga naar de website van de aanbieder van de E-learning

De oplossing voor het trainen van communicatietechnieken

Hoe zet je placebo-effecten tijdens het voeren van gesprekken met patiënten op een effectieve manier in? En hoe voorkom je dat je onbedoeld nocebo-effecten veroorzaakt? In de gesprekssimulatie ‘Placebo effecten in communicatie’, die wij samen met het Instituut Verantwoord Medicijngebruik (IVM), Leiden Universiteit en Prof. dr. Andrea Evers ontwikkelden, kan je oefenen met het toepassen van placebo-effecten en het vermijden van nocebo-effecten in communicatie. Oefen de patiëntgesprekken binnen de veilige muren van Virtual Reality, of maak gebruik van de mobiele app om overal te kunnen oefenen.

 

Deze training sluit aan op de e-learning van onze partner IVM, waarin je theoretische kennis op kan doen over placebo- en nocebo-effecten in communicatie.

Hoe werkt dit nou precies?  De VR applicatie is een toepassing van het door The Simulation Crew ontwikkelde IVA platform. In dit platform wordt gebruik gemaakt van spraakherkenning. De keuze om met open (vrije) spraakinvoer te gaan werken kwam voort uit de wens om een zo natuurlijk mogelijke gesprekssituatie te creëren. Deze manier werkt zonder de beperkingen die ‘multiple choice communicatie’ met zich meebrengt. Hierin wordt immers de suggestie al weggegeven: iets dat er in werkelijkheid niet is. In werkelijkheid zal je op eigen initiatief je woorden moeten vinden en moeten omgaan met de situatie. Naast verbale communicatie wordt ook de non-verbale communicatie meegenomen, zoals oogcontact. Via een web-based dashboard is er inzicht in voortgang en resultaten van de deelnemers.
Interesse in deze VR-gesprekstraining? Neem contact met ons op!

Gebruik van vrije spraak

Oefenen met realistische situaties

Persoonlijke feedback

Implementatie

Om de VR-training probleemloos te kunnen implementeren kijken we graag met je mee. We plannen een installatieworkshop, waarin we samen de applicatie installeren en doornemen. Daarnaast ontvangen jullie van ons instructiekaarten en instructievideo’s zodat iedereen zelfstandig uit de voeten kan met de (VR-)training.

Support en onderhoud

Ook na installatie sta je er niet alleen voor. We bieden een supportlijn aan die je tijdens kantooruren (tussen 9:00 en 17:00) altijd kunt bellen als je tegen problemen aanloopt. Eén van onze medewerkers staat je dan te woord om te zorgen dat je probleem wordt verholpen. Bovendien ontvang je bij aanschaf van het pakket altijd de nieuwste updates van de software om ervoor te zorgen dat de app altijd up-to-date is.
Interesse om deze training aan te schaffen? Neem contact op!

Contactformulier

Contactformulier: Placebo VR
Ik wil...